Netwerk

Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein

Begeleiding bij hooggevoeligheid

Steeds meer volwassenen hebben last van hoogsensitiviteit (HSP, Hoog Sensitieve Persoonlijkheid). Bij hen komen de dagelijkse indrukken en prikkels sterker binnen en staan de zintuigen meer op scherp. Daardoor kunnen 'normale' dingen als drukke ruimtes en harde geluiden al snel teveel zijn. Ze raken snel overprikkeld, met allerhande geestelijke en lichamelijke klachten tot gevolg.

Hooggevoeligheid kan sterk van invloed zijn op het persoonlijk leven, op werk en relaties. Veel hooggevoeligen kost het moeite om zich staande te houden in onze hectische, veeleisende maatschappij, waarin zoveel op hen afkomt.
 
Hooggevoeligheid heeft niet alleen negatieve kanten. Positieve kanten van HSP zijn onder meer: oog voor detail en nuances, een diep en rijk innerlijk leven, stemmingen en sferen goed aanvoelen, streven naar harmonie, plichtsgetrouw en zorgvuldig, zorgzaamheid en inlevingsvermogen.
 
Door het bewust worden en accepteren van je hooggevoeligheid en het aanleren van bepaalde vaardigheden en oefeningen, kunnen deze kwaliteiten meer naar voren komen en worden de lasten minder dan wel beter hanteerbaar.
 
Behandelaar: