Netwerk

Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van acupressuur waarvan de wortels onder andere liggen in de eeuwenoude traditionele Chinese geneeswijze. Hierbij wordt, zoals bij acupunctuur, ook gewerkt op bepaalde punten op het lichaam. Doordat de behandelaar met zijn duimen druk geeft op specifieke punten, worden de blokkades in het lichaam opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Tevens wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd, zodat afvalstoffen beter afgevoerd worden en voedingsstoffen beter worden opgenomen.
 
Het uitgangspunt voor een shiatsu-behandelaar is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Een lichaam dat energetisch in balans, is, geeft lichamelijk en geestelijk meer welzijn. Vooral bij stress en psychosomatische klachten is de methode zeer effectief. Tevens herstelt shiatsu de communicatie tussen lichaam en geest. Wanneer je het verschil hebt leren voelen tussen spanning en ontspanning, kun je de signalen van het lichaam sneller herkennen. Hierdoor kun je sneller inspelen op deze signalen, waardoor voorkomen kan worden dat de klachten chronisch worden.
 
Behandelaar:
 
Shiatsu Release Therapie
 
Shiatsu Release Therapie (Jin Shin Do) is eigenlijk 'non verbale psychotherapie', ook 'meridiaan psychotherapie' genoemd. Door specifieke punten op de meridiaan van het lichaam met de vingers te verbinden, kunnen blokkades in de energiestroom ontheven worden. De blokkades kunnen onverwerkte of weggestopte emoties zijn. Voordat Shiatsu Release Therapie gegeven wordt, wordt de cliënt vaak eerst behandeld met shiatsu. De energiebanen worden eerst geoend, zodat de cliënt zich ontspannen voelt.
 
Behandelaar: