Netwerk

Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein

Voetreflexologie

Ruim 5000 jaar geleden werd voetzonemassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Toen al had men ontdekt dat via reflexpunten op de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beinvloed kunnen worden. Niet alleen op voeten, maar ook op handen en oren liggen reflexzones die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door het met speciale technieken behandelen van de reflexzones geeft de massage in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding. De afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem wordt gestimuleerd. Het meridiaanstelsel wordt weer in balans gebracht. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ingeschakeld en je krijgt de meest natuurlijke vorm van herstel. Klachten kunnen worden verholpen of verlicht.
 
Bij voetreflexzonemassage wordt er gewerkt vanuit een holistische visie, d.w.z. het lichaam is een eenheid. Lichaam en geest zijn één geheel. In de huidige westerse samenleving is nauwelijks tijd voor herstelmomenten. Via voetreflexzonemassage kunt u deze rustmomenten wel bereiken. Daarnaast is deze massage een geneeswijze die de reguliere zorg goed kan ondersteunen. Een aanraking zegt meer dan duizend woorden. Ontspanning is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.
 
Behandelaars:

Chinese voetreflexologie
Chinese voetreflexologie (Chinflex) is een massage die gebaseerd is op de al vier eeuwen oude originele Chinese voetmassage principes. Deze combineert twee systemen tot één geheel: voetmassage en massage van de meridianen en acupuntuurpunten. De reflexzones op de voeten, de acupuntuurpunten op de meridianen en de meridianen zelf worden behandeld . Dit gebeurt door stevige massagetechnieken van de reflexzones op de voet. Ook de enkels, de onderbenen en de knieën, waar vele belangrijke acupunctuurpunten zitten, krijgen uitgebreide aandacht. De combinatie van beide systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende en toch intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt deze massage zo krachtig. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.
 
Behandelaars:
 
Verticale reflexzonetherapie
Verticale ReflexzoneTherapie (VRT) is een drukpuntmassage, die de bovenkant van de voet behandelt. In tegenstelling tot de conventionele reflexzonetherapie blijft de cliënt bij VRT staan. Doordat de voetbeenderen daardoor onder druk staan van het eigen lichaamsgewicht, worden de impulsen naar de overeenstemmende gebieden elders in het lichaam versterkt. Hierdoor wordt een snelle en effectieve reactie op de prikkels verkregen. VRT werkt met name bij orthopedische klachten heel goed. De behandeling is korter in vergelijking met de conventionele voetreflexologie.
 
Ook de handen kunnen met VRT worden behandeld.
 
Behandelaar: