Netwerk

Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein

Neuro Linguistisch Programmeren

De basisaanname van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is: wat iemand anders kan, kan jij leren en wat jij kan, kan iemand anders leren. Daarbij breng je expertise (competenties) in kaart die mensen onbewust toepassen en maakt deze overdraagbaar in een model of een techniek. Daardoor wordt de expertise aanleerbaar voor anderen. De overdraagbaarheid van competenties en de wijze waarop heet 'modelleren'. Een expertise is vaak een onbewuste vaardigheid. De expert weet niet meer hoe hij het doet of wat hij tegen zichzelf zegt (overtuiginging).
 
Een ander onderdeel van NLP is 'overtuiging'. Overtuigingen zijn die woorden of zinnen die je tegen jezelf zegt (soms onbewust), die zowel positief als negatief kunnen zijn. Voorbeelden zijn: dat kan ik toch niet, ik ben de beste, er bestaat altijd een andere keuze of ik ben dom. NLP kan je helpen je beperkende overtuigingen los te laten en te veranderen naar overtuigingen die je verder kunnen helpen.
 
NLP gaat ook over de manier waarop je naar dingen kijkt. Kijk je ergens met plezier naar terug, zit er veel (negatieve) emotie of kijk je meer neutraal. NLP leert je dat je een keuze hebt en kan je helpen je manier van kijken naar gebeurtenissen te veranderen.
 
Behandelaar: