Overzicht met behandelvormen voor kinderen en de uitleg

 
Hieronder vindt u een overzicht waarin de methoden oftewel de behandelvormen, die specifiek op kinderen zijn gericht, kort worden uitgelegd. Ze staan alfabetisch gerangschikt. Tevens staan daar de therapeuten of behandelaars aangegeven die deze methode aanbieden met een link naar hun adresgegevens en website. Op hun eigen website kunt u desgewenst meer informatie vinden over de betreffende methode.
 
Achter deze link vindt u een onderverdeling van de methodes in zes categorie├źn: natuurgeneeskunde en natuurmiddelen, psycho-emotionele, spirituele, lichaamsgerichte, energetische of andere behandelvormen. Mocht u een bepaalde methode niet kennen, dan geeft deze onderverdeling wellicht net weer een ander beeld of deze behandelvorm bij uw kind zou passen of misschien niet.
 
Veel kinderen hebben moeite om zich staande te houden in onze samenleving, waarin zoveel van ze wordt gevraagd. Er wordt van ze verwacht dat ze zich aanpassen aan onze (school)systemen. Op jonge leeftijd worden ze al op hun prestaties beoordeeld en moeten ze aan bepaalde normen voldoen. Gedragen ze zich anders dan 'normaal', dan wordt er al snel aan een diagnose gedacht: een neurologische afwijking die zou maken dat het kind druk is, ongeconcentreerd of autistische trekken vertoont. Steeds vaker wordt medicatie voorgeschreven om dit 'afwijkende' gedrag te onderdrukken.
 
Steeds meer kinderen komen gevoelsmatig in de knel te zitten, omdat de eisen die van buitenaf aan ze worden gesteld hun eigen unieke zijn en ontwikkelingspad bedreigen. Kinderen verliezen daardoor het contact met hun eigen Zijn. Dit uit zich in emotionele, sociale of gedragsproblemen, thuis en/of op school.
 
Bovendien zijn veel kinderen van deze tijd hoogsensitief, waardoor de dagelijkse indrukken en prikkels extra bij hen binnenkomen. Dit kan leiden tot geestelijke overbelasting, met psychische, lichamelijke of gedragsmatige klachten tot gevolg.
 
De hulpverleners en begeleiders binnen de AGN helpen kinderen - direct of via hun ouders - om zich blijer en sterker te voelen, zodat ze onbevangen en met zelfvertrouwen hun kinderjaren kunnen doorlopen!
 

Biodanza bij kinderen

In Kinderbiodanza nemen we de kinderen mee in een (spannend) verhaal. We gaan…

Bloesemremedies voor kinderen

Bach Bloesemremedies De Bach Bloesemremedies zijn ook heel geschikt voor baby's en…

Homeopathie bij kinderen

De homeopathie is een geneeswijze die is ontwikkeld door de Duitse arts Hahnemann in het…

Kinder- en oudercoaching

Kindercoaching kenmerkt zich door een praktische, oplossingsgerichte aanpak in het hier…