Homeopathie bij kinderen

De homeopathie is een geneeswijze die is ontwikkeld door de Duitse arts Hahnemann in het begin van de negentiende eeuw. Kenmerkend voor de homeopathie is dat een geneesmiddel wordt gekozen dat gelijksoortig is aan de ziekte. Het Griekse 'homoios' betekent 'gelijksoortig' en 'pathie' betekent 'ziekte'. Simpel gezegd: de ene allergie is de andere niet. Het ene kind met astma krijgt een ander middel dan het andere kind met astma. De homeopaat kijkt altijd naar de hele persoon, niet alleen naar de ziekte.

De homeopaat heeft dan ook veel informatie nodig van het kind en van de ouder. Het gaat dan niet alleen om de ziekte zelf, maar ook om het gedrag van het kind, de ziektegeschiedenis, de ziekten in de familie, het slaappatroon, het eetpatroon, de reactie op de vaccinaties, enz. enz. Een eerste consult bij een homeopaat neemt daarom al gauw anderhalf uur in beslag.

Een homeopathische behandeling versterkt het immuunsysteem op een uiterst milde wijze. Op deze manier kan het kind op eigen kracht de aandoening overwinnen. Als uw kind ook medicijnen van de huisarts of specialist moet nemen, is dat geen bezwaar. Homeopathische middelen kunnen gewoon naast medicijnen van de huisarts genomen worden.

Uit ervaring blijkt dat kinderen met een grote diversiteit aan klachten gebaat kunnen zijn bij een homeopathische behandeling. Hieronder vallen allergieën, astma, eczeem, oorontstekingen, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen, maar ook bijvoorbeeld buikkrampjes bij de allerkleinsten. Na een effectieve homeopathische behandeling heeft uw kind meer weerstand tegen infectieziekten en is het lichamelijk en geestelijk meer in balans. Het gaat hier om een volstrekt natuurlijke methode. Bijwerkingen hoeft u niet te verwachten!
 
Behandelaars:

Biodanza bij kinderen

In Kinderbiodanza nemen we de kinderen mee in een (spannend) verhaal. We gaan…

Bloesemremedies voor kinderen

Bach Bloesemremedies De Bach Bloesemremedies zijn ook heel geschikt voor baby's en…

Homeopathie bij kinderen

De homeopathie is een geneeswijze die is ontwikkeld door de Duitse arts Hahnemann in het…

Kinder- en oudercoaching

Kindercoaching kenmerkt zich door een praktische, oplossingsgerichte aanpak in het hier…