Massagetechnieken

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling -manueel of met mechanische hulp- op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de spieren, bindweefsels, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfatische vaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem. Dit kan met, maar ook zonder, massage-olie gedaan worden. Massage helpt het organisme het natuurlijk vermogen om zuurstof te benutten te regenereren. Dit is vooral onder belasting van belang en meestal kan dit vermogen aanzienlijk worden verbeterd.
 
Anmo massage
Anmo massage is de basis van vele vormen, zoals shiatsu, sportmassage en Tuina. Anmo bestaat uit stretchen, kneden en massage om het lichaam te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. Het helpt bij spier- en pijnklachten.
 
Behandelaar:
 
Energetische massage
Energetische massage is een combinatie van healing en massage. De masseur stemt zich af op de client en maakt zo eerst contact met de client en zijn energieveld; zo krijgt hij informatie over de energieblokkades of -lekken en over de behandeling. De informatie wordt gecombineerd met elementen uit de klassieke en de intuitieve massage. Met deze energetische massage laat de masseur de client bewust voelen hoe blokkades opgeheven of lekken gedicht worden, zodat hij ontspannen en met een opgeruimd gevoel weer de wereld in kan.
 
Behandelaar:
 
Intuïtieve massage
Intuïtieve massage is een ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft. Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit). De masseur stemt zich af op de energie van degene die gemasseerd wordt, waardoor deze krijgt wat op dat moment zijn/haar behoefte is.
 
Behandelaar:
 
Massage bij kanker
Middels deze massage bij patiënten met de ziekte kanker, wordt ondersteuning gegeven in hun herstel of palliatieve fase. De intentie is om met aandacht, compassie en zorgzaamheid de zieke te masseren. Er wordt gekeken naar de conditie van het moment van de massage, naar de contra-indicaties, de aandachtsgebieden en de vermoeidheid. Bij de ziekte kanker wordt er voornamelijk gewerkt met level 1 en 2 (dit zijn de zachtste aanrakingen die je kunt geven), die werken op het parasympatische zenuwstels en zorgen voor rust en ontspanning.
 
Behandelaar:
 
Klankmassage
Klankmassage is een massage op celniveau door middel van klanken. De geluidstrillingen van de verschillende geluidvoortbrengende instrumenten, zoals klankschalen, stemvorken de de eigen stem drinken diep door in je lichaam en zetten de cellen in beweging. Hierdoor kan het lichaam spanning loslaten. De klank beroert de ziel, maakt creatieve energie vrij en mobiliseert het zelfhelende vermogen. Je komt in een toestand van diepe ontspanning. Doordat lichamelijke en geestelijke blokkades worden opgelost, wordt stress afgebouwd en kan de client tot nieuwe levensvreugde en harmonie komen.
 
Behandelaars:
Metamorfosemassage
Metamorfosemassage houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest door een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. Deze behandeling wordt veel gebruikt bij hormonale klachten, psychische problemen, verwerken van (oude) emoties na trauma of ernstige ziekte, spanningen, stress, zwangerschap, autisme, ADHD en het eindstadium van een terminale ziekte. 
 
Behandelaar:
 
 
Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een rustgevende massage die zich kenmerkt door het zorgvuldig en aandachtvol toepassen van onder meer strijkingen, knedingen en fricties op het lichaam. Mensen kunnen zich hierdoor lichamelijk en geestelijk ontspannen, waardoor de balans tussen beiden wordt hersteld. De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Deze massage kan gelden voor het gehele lichaam; ook kunnen delen onder behandeling worden genomen, zoals nek, rug en schouders of alleen het gezicht.
 
Behandelaars:
 
Oud Indiase massage
Oud Indiase massage is een onderdeel van Ayurveda, een eeuwenoude Indiase geneeswijze. 'Ayur' betekent leven en 'veda' kennis. Deze massage heeft tot doel de levensenergie te vergroten en te komen tot een diepe innerlijke rust van de geest en een grote ontspanning van het lichaam, wat o.a. het concentratievermogen bevordert. Oud Indiase massage is een holistische behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme etherische oliën, die de marma's (energiebronnen) en de belijningen van het lichaam vrijmaken van blokkades. Deze vorm van massage remt het verouderingsproces af. Met name heeft dit een verjongende uitwerking op de huid en het haar, die elastischer en steviger worden. Verstopping van de chakra's (wielen van levensenergieën) wordt voorkomen.
 
Behandelaar:
 
Stoelmassage
Hoofd, schouders, rug, nek, armen en handen en soms de rug worden gemasseerd in een speciale, ergonomische stoel. Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen. Met duimen, handpalmen en ellebogen drukt de masseur op acupressuurpunten en meridianen. Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, het werkt ook preventief en helpt zelfs om bestaande klachten te verlichten. Stoelmassage bevordert het algehele welzijn.
 
Behandelaar:
 
Stoelmassage volgens shiatsu methodiek
Bij de Shiatsu stoelmassage wordt aandacht besteed aan nek, schouder, rug, onderrug, armen en handen, benen en voeten. De behandeling wordt afgesloten met een energetische handoplegging zodat de persoon met vernieuwde kracht verder kan. De behandeling is volgens de Chinese geneeswijze.
Het voordeel van deze massage is dat de persoon zich niet hoeft uit kleden, waardoor de massage ook in openbare ruimtes gegeven kan worden.
 
Behandelaar:
 
Tuina-massage
Tuina-massage is een zeer oude Chinese geneeswijze. Er wordt gebruik gemaakt van het drukken in en activeren van de acupunctuurpunten. Daarbij wordthet lichaam stevig gemasseerd en manuele therapie toegepast. Het heeft tot doel pijnen in spieren, pezen, organen en weefsels te verminderen. Tevens kunnen gewrichtsafwijken en verlammingsverschijnselen na een ongeluk worden verminderd. De therapie zorgt ervoor dat de toevoer van het bloed en de vitale levensenergie (qi), evenals de afvoer van de afvalstoffen wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam weer (veer)krachtig en energiek. Tevens kunnen schadelijke stoffen niet meer binnendringen. Volgens de Chinese filosofie wordt ziekte veroorzaakt door onbalans in de lichaamsenergieën. Herstel van dit evenwicht door het opheffen van blokkades in de meridianen (energiebanen) maken het lichaam en de geest weer gezond. 
 
Behandelaar:

Aromatherapie

Het werken met etherische oliën wordt aromatherapie genoemd. Etherische olie is de…

Astrologie

Astrologie is de leer van de samenhang tussen het lot van mensen en hun gebeurtenissen op…

Basisch water (Kangen-water)

We leven in een maatschappij waarin verzuring toeslaat. Oorzaken van verzuring zijn:…

Begeleiding bij hooggevoeligheid

Steeds meer volwassenen hebben last van hoogsensitiviteit (HSP, Hoog Sensitieve…

Biodanza

In beweging komen op de klanken van o.a. salsa, jazz, pop, klassieke, Afrikaanse en…

Bloesemremedies

De 38 Bloesem Remedies van dr. Edward Bach worden gemaakt van de bloesems van wilde of…

Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige…

Energetisch ontstoren van ruimtes

De kwaliteit van onze werkplek waarin wij met onze clienten werken, vinden wij belangrijk…

Etherische kristalchirurgie

Etherische kristalchirurgie is de techniek om in de etherische of energetische lagen te…

Familie-opstellingen / systemisch werken

Bert Hellinger, de grondlegger van de familie-opstellingen, gaat ervan uit dat…

Healing

Een healing is een energiebehandeling, die gericht is op ‘heel maken’. Wanneer je in…

Innerlijk Kind-werk

Iedere volwassene bezit in zichzelf 'innerlijke kinderen': delen van onszelf die zijn…

Klankhealing

Klankmassage is een massage op celniveau d.m.v. klanken. Daarbij kan gebruik worden…

Klassieke homeopathie

Het woord homeopathie is een samenvoeging van twee Griekse woorden: homoios (=…

Massagetechnieken

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk,…

Meditatie / mindfulness

Mediteren is elke techniek die je in staat stelt je lichaam en je geest te relaxen en…

Medium-paragnost

Het woord paragnost betekent letterlijk 'het weten van het paranormale'. Een paragnost…

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die gebruik maakt van een consistent geheel…

Neuro Linguistisch Programmeren

De basisaanname van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is: wat iemand anders kan, kan…

Numerologie

Numerologie wordt ook wel de leer van de getallensymboliek genoemd. De symbolieke waarde…

Orthomoleculaire therapie

De term orthomoleculaire therapie is afgeleid van het Griekse “orthos”, wat “goed”…

Paranormaal genezen

Paranormaal genezen is een universele en oeroude behandelwijze van ziekten en…

Reading

Een aurareading is een intuïtieve waarneming van de energie van jou en de interactie met…

Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie betekent 'terug in de tijd'. Regressietherapie is een kortdurende, intensieve…

Rouw- en verliesverwerking

Elk mens gaat op zijn of haar eigen manier om met verlieservaringen. Het hoort bij het…

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van acupressuur waarvan de wortels onder andere liggen in de…

Spiritueel genezen

Spirituele genezing is synoniem aan 'heel worden', bewust worden wie je ten diepste al…

Tarot

De Tarot is een orakelsysteem waarbij gewerkt wordt met een speciale set kaarten. Door…

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) onderzoekt de communicatie tussen mensen èn de daaronder…

VEGA-test

De VEGA-test is een weerstandsmeter. Dit is een meter die veranderingen in de…

Voetreflexologie

Ruim 5000 jaar geleden werd voetzonemassage als therapie al toegepast in landen als…

Yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. Yoga…